Att cykla för välgörenhet

Att ge pengar och tid till välgörande ändamål är väldigt viktigt, och ett av de sätt som man kan kombinera detta med de saker man gör i sitt vardagliga liv är att hoppa på något av alla de sportevent som ger pengar till välgörenhet efter att man gått i mål. Det är såklart viktigt att tänka på att man måste vila upp sig mellan varven, till exempel genom att laga god mat, läsa en riktigt bra tidning eller använda en Betfair Kampanjkod till att komma igång med spelande online.

Det som helt klart känns roligast att satsa på när det kommer till sportevenemang är cykling, det är någonting som alla kan vara med på, oavsett hur gammal eller ung man är, och ofta finns det olika klasser som man kan anmäla sig till, för att man ska hamna med de som har ungefär samma kondis som en själv. Att kunna prata med folk och umgås samtidigt som man idrottar är väldigt viktigt, och när man cyklar kan man göra det utan att behöva bli alltför andfådd. Det finns faktiskt många olika cykeltävlingar som jobbar tillsammans med välgörenheter för att få in pengar, och om du inte hittar något som passar kan du alltid dra ihop ett eget event.

Att skapa ett eget lopp

Det här är ett kul sätt att kunna umgås med vänner samtidigt som man kämpar för en bra sak. Det finns många sätt att få in pengar online för saker man gör för välgörenhet, till exempel kan man starta en digital bössa för Musikhjälpen eller vända sig till Röda korset eller Rädda barnen för att se hur man kan koppla ihop ens event med deras insamlingar. Det är egentligen inte svårare än att göra ett event på kanske Facebook, bjuda in sina vänner till det och uppmuntra dem att bjuda in ännu fler. Det kanske bara är du som cyklar, eller så är det ett helt gäng, men nyckeln är att få med sig folk på vägen som hejar och som ger pengar för din sak. Du kanske inte får ihop flera miljoner, men det kan kännas oerhört roligt att bara kunna skänka ett par hundralappar, så länge de är välförtjänade.

Team Rynkeby

Det här är en av de mest kända organisatörerna av lopp som går för välgörenhet. Det är både tävlingar för amatörer och barn, plus en massa event som görs av vältränade lag som kör sin träning under hela året. Organisationen samlar in pengar för barn med cancer, och deras familjer. Varje år så drar en hel flock med olika lag från Team Rynkeby iväg till Paris på cykel, för att samla in pengar till sitt ändamål. Det har funnits minst ett lag sedan 2002, där en grupp danska entusiaster bestämde sig för att ta sitt första lopp för välgörenhet.

Det finns mycket som du kan göra för att stötta Team Rynkeby, även om du inte själv är med i loppet. Det finns möjlighet att till exempel vara funktionär till lagen, eller att visa ditt stöd genom att följa dem på Instagram och Twitter, till exempel.

Leave a Reply