Om The Celebrity Poker Tournament

En show som jag minns med halsbrytande spänning var Celebrity Poker Showdown. Serien sändes på Bravo, en kanal jag inte har, så det var först den fjärde säsongen jag upptäckte serien på Youtube. När jag väl hittade avsnitten där tittade jag igenom allt och under några veckor levde och andades jag poker.  Jag laddade till och med ner Maria Casino app för att kunna spela själv.

Men inget gick upp mot sista avsnittet i sista säsongen då Jason Alexander vann.

En nervkittlande upplevelse jag sent kommer att glömma

Det fanns många bra ögonblick under de fem säsongerna, men inget toppar avslutningen. Och på ett sätt var det bra att de inte fortsatte för de skulle inte kunnat ha toppa det.

I The Championship game möttes Jason Alexander, Robin Tunney, Michael Ian Black, Ida Siconolfi, Keegan-Michael Key. Jason Alexander hade legat $ 11000 back och Michael Ian Black satt med 80 % av alla spelbordets pengar. Alla var övertygade om att utgången var självskriven. Jason Alexander såg uppriktigt nervös ut. Men man glömmer att han är en ruskigt bra skådespelare. Så han spelade sina kort väl därefter och tog kontroll över läget igen. Även Robin Tunney låg illa till, men spelade upp sig. Till slut hade både Alexander och Tunney vänt på hela spelet, krossat Black fullständigt och de två slutade som etta och tvåa i spelet. Jason Alexander fick en halv miljon dollar i pris och Tunney 200 000.

Seriens uppföljare med ett helt annat fokus

Serien slutade efter sin femte säsong, bestående av åtta turneringar. Dave Foley – som var programledare – berättade att det inte blir någon nionde turnering då Bravo var nöjda, tack så mycket, efter Alexanders vinst. Men däremot har det kommit många andra efterföljare. The Celebrity Poker Tournaments kan man hitta både här och där – och oftast är det för olika välgörande ändamål.

Under 2019 hittar man till exempel en turnering i West Hollywood till förmån för ChildMendingHearts. Turneringen görs för tredje året i rad. Jag är dock inte lika imponerad här. Jag kollade igenom bilderna från 2017 och 2018 och kände igen en del ansikten, men det var på nivån: ”Hmm, jag känner igen den där killen – var har jag sett honom….?” Så jättekända kändisar är det inte.

Pokerturneringar för autism

Organisationen Autism Speaks har också kört Celebrity Poker Tournaments i några år. 2019 kör de sitt sjunde år. Här bjuds det inte på bilder, utan i stället namn och varifrån de är kända. Namnen känner jag inte igen men däremot flera av serierna de varit med i – som Breaking Bad, One Tree Hill, How I met Your Mother och Dynasty.

Elizabeth J. Carlisle är ett exempel på en sådan kändis. Hon sägs vara känd från How I Met Your mother. Jepp. Hon spelade Beth i ett avsnitt från 2011. Minns ni henne? Nix.

Tja. Jag får nog aldrig uppleva det där Jason-Alexander-ögonblicket igen. Men nu blir det åtminstone pengar till autistiska och hjärtsjuka barn. Och det är ju också väldigt bra.