De bästa filmerna som har premiär under 2019

Äntligen är det dags att peppa inför nästa filmår, och det kommer med all sannolikhet bli ett mycket bra sådant. Det finns många bra titlar att hämta både från svenska regissörer och manusförfattare, plus de från Hollywood och lite mer indieställen i USA. Vi har såklart djupdykt i de filmer som kommer att gå upp på bio eller komma till olika streamingtjänster under 2019, för att ge dig våra allra bästa tips.

The upside

Det här är en film som säkerligen hämtat inspiration från den franska En oväntad vänskap, som gjorde stor succé för några år sedan. Den här amerikanska versionen innehar bland annat Bryan Cranston, kanske mest känd i Sverige för sin roll i Breaking Bad, och Kevin Hart, komikern som skulle lett Oscarsgalan tills en skandal om några tweets han skrev gjorde att han fick hoppa av uppdraget. Hart spelar här personlig assistent till Cranston, och en vänskap växer fram mellan två män från väldigt olika världar.

Serenity

Anne Hathaway och Matthew McConaughey gör ännu en film tillsammans efter den omåttligt populära Interstellar som kom från några år sedan. Den här gången utspelar sig historien istället på en båt i Västindien, där den manliga karaktärens förflutna kommer ikapp honom. Vi ser fram emot att se skådespeleri i världsklass från två av USAs allra bästa skådisar just nu.

Captain Marvel

Efter över tio år och otaliga filmer om superhjältar så kommer nu till slut en med en kvinna i huvudrollen. Det är Brie Larson, känd för sin roll i Room – som gav henne en Oscar – som äntrar scenen i Marvels universum som Captain Marvel. Det går såklart redan mycket rykten om vad som händer och vem som är med i filmen, men det som står klart är att premiären hålls på den internationella kvinnodagen, alltså 8 mars, och att Samuel L Jackson kommer tillbaka i sin roll som Nick Fury.

Rocketman

Efter den stora framgången med filmen om Queen med Rami Malek i huvudrollen kommer nu filmen om Elton Johns tidiga år. Numera kanske Elton mest är känd för sin stil och livet han lever mer än musiken han spelar, men många fans kommer säkerligen tycka om denna throwback som tar oss tillbaka till låtarna som fick allt att gå riktigt, riktigt bra. Dessutom kan man räkna med ett fantastiskt soundtrack, och en stark insats av Taron Egerton, som tar åt sig titelrollen i filmen.