Vilka skådespelare kan du med störst sannolikhet möta på fotbollsläktaren?

Fotboll är en sport som lockar världen över. Miljontals människor intar läktarna på regelbunden basis och såklart hittar du även kända skådespelare som hejar på sitt favoritlag. Precis som vanliga människor gillar även skådespelare att vara del av en hejarklack och sjunga ramsor tillsammans med nära och kära. Nu när EM 2021 kval närmar sig kan det vara lite extra spännande att följa fotbollen oavsett om du är skådespelare eller inte.

Vart kan du hitta Tom Hanks?

När Aston Villa spelar är det inte alls otroligt att du springer på den mycket kände skådespelaren Tom Hanks. Tom Hanks är stjärnan som gett oss filmer som  Forrest Gump och Castaway. Dessutom så har han gjort filmer som Philadelphia där han var bland de första som vågade belysa diskrimineringen av homosexuella och bryta tabun kring AIDS. För den rollen belönades han även med en Oscar. Aston Villa har sin hemmaarena Villa Park och som namnet på fotbollslaget antyder precis i staden Aston, Birmingham i England. Här kan du tillsammans med Tom Hanks och 42 786 andra personer njuta av att heja fram Aston Villa till segern.

Samuel L Jackson brinner för Liverpool

Samuel L Jackson har själv sagt till BBC Radio 1 att han aldrig hade sett en riktig fotbollsmatch innan han var i Liverpool. Under filmningen av 51st State så upplevde han enligt sig själv sin första riktiga fotbollsupplevelse och är därför nu ett hängivet fan av Liverpool och sjunger gärna ”You´ll Never Walk Alone”. Liverpools hemmaarena ligger så klart i Liverpool och heter Anfield med kapacitet på 54 074 åskådare. Här kan du få syn på Samuel L Jackson och förhoppningsvis så filmar de inte någon uppföljare på Snakes on Plane som utspelar sig under en fotbollsmatch.

Shakira, ett stort fotbollsfan?

Shakira är kanske inte mest känd som skådespelerska utan som sångerska. Hon har faktiskt gjort några roller och spelat in röster till tecknade filmer. Shakira har inte bara tolkat låten ”Waka-Waka” till fotbolls VM som spelades i Sydafrika år 2010, hon älskar fotboll. Låten ”Waka-Waka” blev en riktig storsäljare som spelades flitigt över hela världen. Shakira är också ett stort fotbollsfan och njuter gärna av en fotbollsmatch när Barcelona spelar. Fotbollsintresset finns i familjen och Shakiras brorson har värvats till FC Andorra. Så framöver kan man hålla sig framme och följa laget så lär man nog se Shakira på fotbollsläktaren när FC Andorra spelar.

Everton, när Sylvester Stallone få välja

Sylvester Stallone som är känd för sina actionfilmer och inte minst som legendariske Rocky och Rambo. Som Rocky Balboa var det boxningen som stod i centrum och hans roll gav boxningen ett uppsving i popularitet. Som privatperson så är Sylvester Stallone ett hängivet Evertonfan. Everton spelar i Premier League och vill du imponera på Sylvester Stallone ska du lära dig ”Forever Everton”. Stallone pratar gärna med fans på fotbollsarenan och när han närvarade vid en match på Goddison Park tillbringade han halva tiden med att umgås med fotbollsintresserade fans.

Slutligen, är skådespelare som alla andra fotbollsfans?

Skådespelare är alltså precis lika fotbollsintresserade som andra och vistas gärna på läktaren. Det måste vara skönt att få vara lite vanlig och klä på sig favoritlagets färger för att sen heja fram sitt lag. Den enda skillnaden är såklart att som världskänd skådespelare kan du kanske till och med köpa ditt favoritlag, så de är kanske inte som oss andra alltid.