Vad tycker du om den senaste versionen av Djungelboken?

Så den senaste versionen av Djungelboken har nu kommit ut – jag bör kanske nämna att jag inte är mycket av en bioperson så jag väntar tills något jag gillar dyker upp på iTunes eller dvd – och det är något väldigt annorlunda! Jag undrar lite om vad andra tycker om just den här filmen? Det är ju helt klart något rätt annorlunda för alla som bara älskar den klassiska tecknade Disney-filmen, men jag tyckte ändå att den lyckades behålla samma charm. Även om effekterna kanske inte var särskilt imponerande alla gånger höll den ändå ett bra tempo och koncentrerade sig på samma förhållanden som vi älskade som barn.

Relativt trogen till Disneys tolkning

Jag har dock inte läst originalet av Rudyard Kipling så jag är osäker på hur pass väl filmen håller sig till den men hur som helst tyckte jag att det var en perfekt balans av nyskapande och tradition. Till exempel har jag helt klart inget minne av att orangutangen var en förhistorisk jätteapa men det fungerade bättre i det här realistiska sammanhanget för att ge det lite extra kraft.

JB_Triptych_1-Sht_Full_Online_v4_rev_lg

Ungen som spelade Mowgli var förmodligen ny på scenen eftersom han är rätt ung men han var otroligt bra. Då och då kändes det som att de försökte lite väl mycket att göra det till en actionfilm men det var helt klart underhållande. Perfekt om du kommer hem efter jobbet och känner för något fartfyllt och skoj som kanske inte är den bästa filmen du någonsin sett.

Alla Bill Murray-fans där ute kommer dessutom älska den här filmers version av Baloo eftersom legenden själv ger röst till björnen i film. Han bidrar med lite humor som filmen verkligen behöver. Jag brukar inte gilla filmer som är gjorda för barn men den här gången kan jag varmt rekommendera den även om du är osäker på om det är din typ av rulle eller inte.

Leave a Reply