Lupita Nyong’o tar steget in i superhjältevärlden

Sedan hennes genombrott i den prisade filmen 12 years a slave har Lupita Nyong’o gått från klarhet till klarhet. Hennes senaste film är superhjälteäventyret Black Panther, som redan har slagit försäljningsrekord och fått otroligt fina recensioner. Tillsammans med Chadwick Boseman, som debuterade sin rollkaraktär i Captain America: Civil War, har Lupita en av huvudrollerna i filmen, som utspelar sig i det fiktiva afrikanska Wakanda. Det här är den första superhjältefilmen med en icke-vit huvudperson, och det har redan betalat sig flera gånger om.

Oscarsnominerad i sin första roll

Det kommer antagligen inte bli någon Oscarsnominering för den här rollen, men hon har redan en i bagaget – den hon fick för sin första roll som Patsey för fem år sedan. Då blev det tyvärr ingen vinst, men det kommer definitivt komma fler chanser för Nyong’o. En anledning till att många kommer ihåg hennes nominering är att både hon och hennes bror fanns med i den selfie som värdinnan Ellen Degeneres lade upp under galan – ett foto som blev det mest re-tweetade någonsin på Twitter.

Nästa Star Wars är på gång

Lupita har även fått in en fot i Star Wars-världen, men där kommer man nog inte känna igen henne eftersom hon gör rösten till en animerad karaktär. Hon kommer att återvända i fler Star Wars filmer, vilket antagligen kommer öppna dörrar in till andra projekt. Den senaste filmen i serien drog in stora pengar på biograferna, och i och med att nya triologier ska produceras kommer säkerligen intresset för Star Wars-världen att falna inom den närmaste framtiden.

Spelar Nakia i nya filmen

Black Panther har precis gått upp på svenska biografer, den hade premiär på alla hjärtans dag. Filmen är en fortsättning på Marvels universum, som innefattar massvis med superhjältar, bland annat Captain America, Iron Man, Black Widow och Antman. Även om Black Panther var med i Captain America: Civil War är det först nu han får sin egen film. Kung T’Challa är nu tillbaka i sitt hemland Wakanda och upptäcker att han har utmanare som vill åt tronen, och som ifrågasätter hans styre. En av de största fienderna spelas av Michael B Jordan, som haft en spikrak karriär sedan han debuterade i TV-serien Friday Night Lights. Nakia är en av ledarna för kungens armé, och Lupita skiner i rollen. Det är en mer fysiskt krävande roll än många av hennes tidigare, vilket har lett till extra träning och förberedelse.

Många nya projekt på gång

Det finns en hel del pågående projekt för Lupita Nyong’o just nu. Förutom att åka runt och göra reklam för Black Panther kommer snart hennes nästa film, Little Monsters, att komma ut under året. Det går just nu rykten om att Lupita kommer ha en roll i den nya rebooten av klassiska Charlie’s Angels, men det är än så länge inte bekräftat.

Leave a Reply