David Beckham har kickat igång sin nya fotbollsklubb i Miami

Att David Beckham har velat starta en alldeles egen klubb i USA har varit känt ett par år. Det är nog många som hade rejäla tvivel om huruvida han skulle lyckas, och om han ens borde försöka sig på det. Nu i dagarna lanserades äntligen den nya klubben, och vi har samlat ihop allt det viktigaste du behöver veta om den för att bli expert direkt. Genom att spana in spelare och laget redan nu har du goda chanser att bli bra på att betta på deras matcher så fort säsongen drar igång. Du kan passa på att kolla in det spelutbud på ComeOn som finns så länge, innan matcherna kommer igång, men först – läs igenom vår guide till Beckhams lag.

Första laget sedan 2001

Förutom vår alldeles egna Zlatan Ibrahimovic finns det inte många av världens toppspelare i amerikanska lag. Det finns dock en stor liga, lämpligt nog vid namn Major League Soccer, där bland annat Beckham har spelat i slutet av sin karriär. Då spelade han, precis som Zlatan gör nu, för LA Galaxy. Om man tittar på Miamis fotbollsklubbar så har det sett tomt ut sedan 2001, då Miami Fusion la skorna på hyllan. På en presskonferens i januari i år bekräftades Beckhams nya lag som ett nytillskott i MLS, och kommer att vara ligans tjugofemte lag.

Vem äger laget egentligen?

David Beckham är såklart det stora affischnamnet för denna nya klubb, men han är inte ensam om att äga den. Förutom Beckham så ingår bland annat Simon Fuller, en känd TV-producent och musikproducent, som bland annat står bakom American Idol, VDn för Sprint – Marcelo Clure, samt Tim Leiweke, som tidigare ägt bland annat Toronto Maple Leafs. Andra som ingår i den så kallade Miami Beckham United gruppen är Todd Boehly, som äger Los Angeles Dodgers, och Jorge och Jose Mas från MasTec. Den sista medlemmen är VDn för SoftBank, Masayoshi Son.

Lagets officiella namn

Man kommer inte långt i ligan utan ett namn, och det som Beckham och co till slut kom överens om var Inter Miami CF. Det har tidigare spekulerats om namn som Miami Vice och Miami Current, och det var många som trodde att Beckham skulle hylla sin karriär i Manchester United genom att döpa sitt nya lag till Miami United, men de drömmarna gick i kras när det visade sig redan finnas ett lag med detta namn, dock inte i de högsta ligorna.

Att komma igång i ligan

MLS är i en fas av utveckling, det är beräknat att ytterligare fyra lag kommer att tillkomma fram till säsongen 2020. Planen är senare att öka till 28 lag i turneringen inom de närmsta tio åren. Miami kommer att spela sin första säsong 2020, och då kommer de att ha sina hemmamatcher på en temporär stadio.

Hittills finns det inga spelare bekräftade, Beckham är själv lite för gammal för att ta på sig tröjan, men det finns spekulationer om att minst åtta spelare som inte är amerikanska. Det finns heller ingen manager för tillfället, även om det går många rykten om bland annat Zidane och Ancelotti.